Fisk och skaldjurs övning
Skaldjur och fiskövning:
Smakade på krabba, det var riktigt gott och lyxigt.

Den största plattfisken (Piggvar) filéa vi och åt.

Min förrätt består av blåmusslor som är gratinerade i ugnen med persilja, parmensanost.

Min huvudrätt som består av duschesse potatis som jag har spritsat på och gratinerat i ugnen med stekt piggvar, hummersås och karl johansvamp.

Min dessert består av kokospannacotta med passionsfrukt på, riktigt enkelt och gott.

Midsommarafton
Nu är midsommar över och nu går det mot mörkare tider igen otur nog. men jag hoppas på att värmen kommer tillbaka snart så vi får en riktigt härlig och varm sommar så man kan göra mycket roliga saker ute, midsommarafton vart lyckad ändå fast det var kallt, jag var med bra vänner och min pojkvän och grillade och åt gott, jag gjorde även en god dessert som gick inte som planerat, jag gjorde en glasstårta med kakbotten, men jag glömde självklart att ta med instruktionsboken till glassmaskinen så jag hällde i glassmeten i maskinen och fattade inte hur man gjorde sen, jag gjorde tydligen helt fel, men nu har man iaf lärt sig något nytt.. glassen vart ändå lika god som planerat.
På måndag börjar praktiken på galaxen i två veckor, hoppas det är riktigt kul där så man lär sig nya saker.


En somrig glasstårta
En glasstårta gjort på hemgjord vaniljglass och blåbär inuti på en botten på kakdeg dekorerad med färska frukter och bär. Det var första gången jag gjorde en glasstårta och den vart riktigt bra. Idag har vi även lagat god mat till studenterna som tog studenten i falun och gjort tårtor och fixat lite åt dem. det värsta var väl efteråt när det vart tomt på folk och bara städningen i matsalen kvar.. men skönt att det är över.

I