Marinerad kycklingfile med citron och rosmarin

Jul och nyår är äntligen över med mycket god mat och upplevelser som man fick vara med om mellan jul och nyår, men nu börjar vi om.
i skolan har vi haft test middag, tänka ut en maträtt på kyckling och visa upp det för alla och få feed backs på det och de gick tillslut riktigt bra, vart nöjd med min tallrik.
Citron och rosmarins marinerad kyckling, med rödvinsvinägersås och rostade rotfrukter.
Recept:
Marinad:
olivolja
balsamvinäger
färsk rosmarin
citronsaft
salt
peppar
socker
vitlök/pressad
Marinera kyckling filen
bryn på kycklingfilen och lägg den sedan i ugn på lågtempratur,
ca 80grader tills kycklingen blivit 69 grader inuti.
Ungsbakade rotfrukter:
potatis
morötter
palsternacka
rödlök
hacka och lägg i en form
blanda i olivolja, timjan, salt och peppar
ugn: 225 grader ca 30 min.
rödvinssås:
morot
palsternacka
rotselleri
schalottenlök
hacka dem i tärningar och fräs i olja tills de tar färg
tillsätt tomatpure, rödvin, hela pepparkorn och lagerblad
låt koka tills det blir 1/3 kvar utav såsen,
tillsätt vatten och buljong och låt koka ett tag
smaka sedan av med lite farinsocker,
sila såsen.
red sedan såsen med maizena eller mjöl blandat med lite vatten.
Trackback
Fyfan vad gott! Åt typ nyss men blir hungrig ändå av bilden, haha.