feliciasbakhörna

Marinerad kycklingfile med citron och rosmarin

 
Jul och nyår är äntligen över med mycket god mat och upplevelser som man fick vara med om mellan jul och nyår, men nu börjar vi om. 
i skolan har vi haft test middag, tänka ut en maträtt på kyckling och visa upp det för alla och få feed backs på det och de gick tillslut riktigt bra, vart nöjd med min tallrik.
 
Citron och rosmarins marinerad kyckling, med rödvinsvinägersås och rostade rotfrukter.
 
Recept: 
 
Marinad: 
 
olivolja
balsamvinäger 
färsk rosmarin 
citronsaft
salt
peppar
socker 
vitlök/pressad
 
Marinera kyckling filen 
bryn på kycklingfilen och lägg den sedan i ugn på lågtempratur,
ca 80grader tills kycklingen blivit 69 grader inuti.
 
Ungsbakade rotfrukter:
 
potatis
morötter
palsternacka 
rödlök
 
hacka och lägg i en form 
blanda i olivolja, timjan, salt och peppar
ugn: 225 grader ca 30 min.
 
rödvinssås: 
 
morot
palsternacka
rotselleri
schalottenlök 
 
hacka dem i tärningar och fräs i olja tills de tar färg
 
tillsätt tomatpure, rödvin, hela pepparkorn och lagerblad
låt koka tills det blir 1/3 kvar utav såsen,
tillsätt vatten och buljong och låt koka ett tag 
smaka sedan av med lite farinsocker,
sila såsen.
red sedan såsen med maizena eller mjöl blandat med lite vatten. 
 
 
 
 
 





Johanna
01 January, kl. 22:44 | Blogg; http://myretardedlife.blogg.se

Fyfan vad gott! Åt typ nyss men blir hungrig ändå av bilden, haha.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback