feliciasbakhörna

Lakritspannacotta med hallonsås

 
       Lakrits pannacotta med hallon sås:
 
       Ingredienser:
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 msk vaniljsocker
     Gör så här: 
  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Koka upp vispgrädde, socker och lakritspulver (löst i lite vatten) i en kastrull under vispning. Ta av från plattan och rör ner vaniljsocker.
  3. Krama ur gelatinbladen och vänd/vispa ner i smeten. Häll upp i 4 portionsglas (för 4 port) och låt stelna i kylen ca 3 timmar.
  4. Garnering: Garnera med hallon och citronmeliss, och pudra gärna över lite florsocker.
 
      Hallonsås: 
 
      Ingredienser:
  • 250g frysta tinade hallon
  • lite socker 
  • 3msk vatten 
      Gör så här: 
  1. mixa hallon tills det blir mos, tillsätt socker och vatten och rör ihop med mixern.
  2. sila såsen och smaka av den. 

Idag fick vi lära oss om specialkost tillexempel laktosintollerans, mjölkprotein,gluten, nöt, ägg, fisk allergier och även om diabetes. Det är väldigt intressant och viktigt att lära sig så vi fick göra en övning och laga mat med special ingredienser som var ganska simpel och göra.
 
Jag gjorde laktosfria crepes med skinkstuvning, 
gjorde även morots och solrosfrönsbröd som var glutenfritt. 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback