Creme caramel, creme brulé

Min första Creme caramel jag någonsin gjort. och den vart godkänd enligt mig men den var ganska komplicerad att göra. nästa gång får det bara bli creme brulé det är även mycket godare.
Ungefär detta recept använde jag!
Recept:
Gör först karamellsåsen: Smält smöret på svag värme i en stekpanna. Tillsätt 5 msk socker och vatten. Låt sockret smälta under ständig omrörning med en träslev. Öka värmen. Rör hela tiden. Ta såsen från värmen när
den börjar bli brun. Häll karamellsåsen i portionsformar av porslin. Låt kallna.
Sätt ugnen på 175°. Gör puddingen: Vispa ägg, 1 msk socker och vaniljsocker poröst. Koka upp mjölken. Rör ner mjölken i äggsmeten, lite i taget. Häll smeten genom en sil i de sockerglaserade formarna. Ställ formarna i en långpanna med ljummet vatten. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 min.
Ingredienser
|
|
|
-
4 st 1 msk 2,5 tsk 4 dl
Gör så här:
Crème Caramel
Gör först karamellsåsen: Smält smöret på svag värme i en stekpanna. Tillsätt 5 msk socker och vatten. Låt sockret smälta under ständig omrörning med en träslev. Öka värmen. Rör hela tiden. Ta såsen från värmen när
den börjar bli brun. Häll karamellsåsen i portionsformar av porslin. Låt kallna.
Sätt ugnen på 175°. Gör puddingen: Vispa ägg, 1 msk socker och vaniljsocker poröst. Koka upp mjölken. Rör ner mjölken i äggsmeten, lite i taget. Häll smeten genom en sil i de sockerglaserade formarna. Ställ formarna i en långpanna med ljummet vatten. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 min.
Trackback