feliciasbakhörna

Veckans praktiska övningar

Vi har haft praktiska övningar förra veckan och denna vecka i skolan och då får vi laga till någonting vi villl lära oss att göra, vi har även gjort en studentbuffé som innehöll väldigt många tilltugg och desserter. En tre rätters middag med vinprovning det var intressant. då hade vi ceviche till förrätt som innehåller citrusmarinerade grönsaker, marinerad fisk och räkor, Älgfilé med rödvinsås och potatis och palsternackskräm, till efterrätt hade vi vanlijglass med rostade solroskärnor, nyponsås och italiensk maräng. Allting var jätte gott och vi fick göra allting själva, planera och fixa.  Jag har även tränat på lite desserter och på att spinna socker till sockervadd ungefär. 
 
Jordgubbs sorbet med syrlig jordgubbssås 
 
 
Vaniljglass med rostade solrosfrön i med italiensk maräng och nyponsås
 
 
Jordgubbsmousse med vitmarsipan och färska jordgubbar 
 
 
Röktälvdalsregnbåge har jag blandat med potatis färskost kryddor, creme fraice och dill och rullade sedan ihop det i tunnbröd. 
 
 
ceviche med lax, hälleflunda och räkor det var förrätten till vår tre rätters middag. 
 
 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback