feliciasbakhörna

inspiration från veckans rätter..

 
 
 
Mat från denna veckas alá carte, tänkte ge er lite inspiration på det jag gjort under veckan.
Laxkuber med ris och currysås upplagt på 80-tals sätt. 
Kalkonfilé med varma grönsaker, vitvinsås och soltorkad tomatcremé
 
Kalkonfilé: bryn kalkonen och lågtempa köttet på 75grader
tills köttet blir 68grader i innetempratur.
 
Vitvinsås: 
Vitvin
Scharlottenlök
lagerblad
Reducerar man ner
häller på grädde, salt, peppar
kokar upp det och smakar av
tillsätter lite creme fraiche och smör på slutet och silar såsen. 
 
Soltorkad tomatcremé: 
Soltorkade tomater som man mixar
tillsätter creme fraiche, salt och peppar och basilika.
smaka av. 
 
Pocherad rödtunga med hummersås och potatis. 
 
Pochera fisk gör man genom att hälla lite vitvin i botten på blecket med ihoprullade fisken i och ha på full ånga tills fisken blir klar. pochera menas med att man tilllagar maten under kokpunktens tempratur ca 98grader. 
Canneloni med spenatfyllning och en stark tomatsås.Det är en jätte god vegetarisk rätt. 
 





Johanna
04 April, kl. 01:06 | Blogg; http://myretardedlife.blogg.se

Mmmm och jag som satt här och var hungrig redan!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback