Baka med Vit choklad och lakrits
Vit chokladkladdkaka med lakrits
Recept från Arla.
Ingredienser
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- 100 g vit choklad
- 12 st mjuk saltlakrits
- kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och vetemjöl. Smält den vita chokladen i vattenbad eller mikro. Blanda ner chokladen och smöret i smeten, och rör den jämn. Dela lakritsen i ganska små bitar och rör ner dem. Häll smeten i en smord och kokosströad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.

Denna kladdkaka var den godaste annorlunda kladdkaka jag ätit, helt perfekt vart den med lite saltlakritsbitar i.
Jag bakade den i fredags till avslutningsfika för en elev och den vart en hitt.
Trackback